Stageplaatsen bij VNG International

Per januari/februari 2012 heeft VNG International plek voor 3 stagiairs, voor een periode van 5 tot 6 maanden.

Bedrijfsinformatie
VNG International is de organisatie voor Internationale Samenwerking van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Doel van VNG International is het ontwikkelen van een krachtig en democratisch lokaal bestuur wereldwijd. Europese en internationale samenwerking tussen lokale overheden behoort nadrukkelijk tot ons werkterrein. VNG International is een bedrijf dat internationaal diensten aanbiedt aan de publieke sector veelal in opdracht van de Europese Commissie, Nederlandse Ministeries, Wereldbank, en andere nationale en multilaterale instellingen. VNG International heeft een jaaromzet van ruim €16 miljoen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag waar 42 mensen werkzaam zijn. Daarnaast heeft VNG International buitenlandse vestigingen waaronder twee dochterbedrijven in Tsjechië en Zuid Afrika. VNG International werkt verder met een pool van experts op relevante vakgebieden voor haar projecten en programma’s.

Het werk van de organisatie valt uiteen in de volgende werkzaamheden:
1. Managen van zogenaamde subsidie programma’s waarbij gemeenten in Nederland een subsidie aan kunnen vragen voor het opzetten van projecten met hun partner in Europa en/of ontwikkelingslanden.
2. Ondersteunen van Nederlandse gemeenten bij de ontwikkeling van hun Europees en internationaal beleid, en hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van Europese fondsen en kennisnetwerken.
3. Managen van internationale projecten in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, de EU en de Wereldbank ter versterking van het lokaal bestuur wereldwijd.
4. Acquireren van internationale projecten.

VNG International is onderverdeeld in 2 bedrijfsgroepen: de bedrijfsgroep Municipal European and International Affairs (MEIA) en de bedrijfsgroep International Service Contracts (ISC). De bovengenoemde werkzaamheden 1 en 2 vallen onder MEIA en 3 en 4 onder ISC.

Inhoud stage MEIA
We zoeken een pro-active stagiair die een opleiding volgt in internationale betrekkingen, europese studies, ontwikkelingsstudies, bestuurs- of bedrijfskunde. De stagiair wordt ingezet voor ondersteunende werkzaamheden bij lopende of te aquireren projecten en moet het een uitdaging vinden erg afwisslend werk te doen. De werkzaamheden komen neer op:
Het voorbereiden en uitvoeren van studiebezoeken uit het buitenland

  • Het ondersteunen van Nederlandse gemeenten bij hun internationale projecten (rapportages beoordelen, vragen beantwoorden)
  • rganiseren en uitvoeren van workshops
  • Nederlandse gemeenten informeren over Europese projecten, kennisnetwerken en subsidies
  • Uitvoeren van (kleine) onderzoeksopdrachten.

Inhoud stage ISC
Voor deze bedrijfsgroep zijn wij op zoek naar een pro-actieve stagair die het als een leuke uitdaging ziet om erg afwisselende werkzaamheden te verrichten. De stagiair wordt ingezet voor ondersteunende werkzaamheden bij de acquisitie van nieuwe projecten en bij de uitvoering van lopende projecten. Dit betekent het doen van kleine onderzoekjes, het schrijven van onderdelen van projectvoorstellen, het opstellen van brieven en onderhouden van concaten met gemeentelijke experts en het voorbereiden en uitvoeren van studiebezoeken. Er bestaat een goed evenwicht tussen onderzoeksopdrachten en organisatorische activiteiten. Kennis van Frans of Spaans naast de Engelse taal is welkom.

Algemeen
Voor beide bedrijfsgroepen geldt dat stagiaires in de stageperiode tijd gegeven kan worden voor het schrijven van een bachelor of masters thesis. Waar nodig ondersteunen wij stagiaires bij het zoeken naar een geschikt onderwerp en het uitvoeren van het onderzoek.

Meer informatie
http://www.vacatureblad.org/index.php?page=vac_details&jobid=10885

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s