EHB(L)O: “Gebrek aan kennis is ook kennis”

Spannend, Spannend: De eerste blog vanuit het Itiwana bestuur!
10 Oktober was de bestuurswisseling en Bestuur XX is al flink aan de slag.
Onze commissies: Acticom (activiteiten), Educom (educatie), AA-com (Aquisitie & Allumni), Mentoraat (eerstejaars voor eerstejaars), Reiscom (spreekt vanzelf), Bulletincommissie (het kwaartaalblad) en de ICA-commissie (Semi-wetenschappelijk tijdschrift), zijn al op volle toeren aan het draaien. Het Itiwanahok zit alweer propvol en daarbij, niet geheel onbelangrijk, gaat alles goed.
Vanmiddag organiseerde het bestuur een activiteit om de studenten in te lichten over alle ins-en-outs van het Binnenlands Leeronderzoek. Het komt immers al erg dichtbij, 7 januari zullen de tweedejaars vertrekken. Vijf itiwana-veteranen vertelden over hun ervaringen met het gastgezin, de informanten en het onderzoek. Wat moet je doen als je geen informanten kunt vinden? Wat moet je doen als je je niet op je gemak voelt bij je gastgezin?
Bregje Scheuders, Sanne Hoogesteeger, Anna de Keijzer, Kim van Kastel en Iris van Genuchten vertelden vandaag in 1a27 over hun oplossingen. Een van de vele wijze uitspraken, oke ik ben misschien wel een beetje aan het overdrijven, was: “Gebrek aan kennis is ook kennis.” Het gebrek aan kennis dat te vinden is zegt veel over je soort onderzoek en de plek waar je onderzoek doet. Raak dus niet te snel in paniek, er is meer met (gebrek aan) data te doen dan dat je denkt!
Aangezien het bestuur zelf ook op BLO gaat hebben we het er maar druk mee. Ondertussen moet je natuurlijk ook genieten: 6 December gaan we leuke documentaires kijken op de educom activiteit en 20 december is het itiGala alweer! Wij kijken ernaar uit!

Ik zie jullie misschien daar en anders in het Itiwanahok! 🙂
Groetjes!
Eva Schouten (Assessor Publicatie)
& De rest van het Itiwana Bestuur!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s