Het wordt concreet!

baarsHet komt nu wel steeds dichterbij! Over iets meer dan een maand zullen wij ons drie weken lang op gaan sluiten in ons BLO onderzoek. Om nog eens even duidelijk te hebben waar mijn onderzoek over zal gaan: samen met Nadia, Merel en Maura zal ik gaan kijken naar het beeld dat omstanders en betrokkenen hebben over een bepaalde groep jongeren, én wat de jongeren van dit beeld over hen vinden. Vereiste van deze groep is dat zei regelmatig op straat rondhangen.
Afgelopen maandag (26/11) hebben wij ons onderzoek echt concreet gemaakt. We hadden al bedacht dat we ons onderzoek in Amsterdam uit wilden voeren, maar we hadden nog geen precieze wijk uitgekozen. Maandag zijn wij dus zowaar het veld in gegaan en hebben wij onze wijk afgebakend. We zijn begonnen bij Amsterdam Lelylaan, om onze weg te vervolgen richting de Postjesweg. Ook hebben wij Osdorp overwogen, maar uiteindelijk zijn wij gegaan voor……..*tromgeroffel*…….. de Baarsjes!
Door deze dag moet ik zeggen dat ik er toch wel veel zin in heb gekregen! We hebben vast de buurt verkend, ik at een heerlijke turkse pizza, we zijn langs buurthuizen geweest en hebben al met verschillende mensen gesproken. Een hoop mensen waren echt bereid om met ons te praten, wat wel een fijn idee voor de komende drie weken is. Maar volgens de buurthuizen zal het wel heel moeilijk worden om de jongeren zelf bereid te krijgen om mee te doen met ons onderzoek. Maar een mooie uitdaging dus, we gaan er gewoon voor! Sommige mensen begonnen ook al uitgebreid hun  meningen te verkondigen (in deze korte dag hebben wij al vernomen dat de meningen tussen autochtone en allochtone bewoners erg verschillend is).
Ik heb gelukkig alle vertrouwen in ons onderzoek. Tot nu toe zijn we een ijzersterk team, geweldige samenwerking en het is ook nog eens vet gezellig! Wanneer je nog tips hebt voor ons onderzoek, of leuke ideeën, reageer dan gerust (graag zelfs).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s