Maak een film tijdens je BA of MA

Film maken tijdens je BA en MA?

In Leiden kan het. Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (CA-OS) Leiden biedt studenten de mogelijkheid om audiovisuele middelen te gebruiken in de Bachelor en Master CA-OS.

dewiBachelor

CA-OS Leiden biedt de bachelorcursus ‘Visual Methods’ (10 EC*). In deze cursus maak je zelf een korte, etnografische film! Je leert hierbij de beginselen van camerawerk en beeldmontage. Daarnaast leer je hoe je audiovisuele methoden op verschillende manieren kunt inzetten bij antropologisch onderzoek. Ervaring met film, fotografie of montage is niet vereist. De vaardigheden die je zo ontwikkelt vormen een waardevolle toevoeging op je theoretische opleiding.

De cursus biedt ook een korte introductie tot Visuele Antropologie. Dit houdt onder meer in dat je verschillende stijlen leert herkennen en hoe je je materiaal aan publiek kunt presenteren.

‘Visual Methods’ wordt gegeven op vrijdagen van 8 februari tot 31 mei. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 januari. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je snel op!

*In overleg eventueel uit te breiden tot 12 of 15 EC

Master

Ook is er de mogelijkheid om tijdens je Master de methodologische optie ‘Visual Ethnography’ te volgen. Hierbij gebruik je audiovisuele middelen zoals film, fotografie en audio in je onderzoek en als rapportagemiddel. Naast het schrijven van een kortere scriptie studeer je dan af met een audiovisueel werkstuk.

Om deel te kunnen nemen aan ‘Visual Ethnography’, moet je de BA cursus ‘Visual Methods’ of de ‘Summercourse Visual Methods’ volgen.

Meer informatie

Check de website http://visualethnography.leiden.edu voor informatie over inschrijving, toelatingseisen en voorbeelden van films, of mail naar ve@fsw.leidenuniv.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s