Masculiniteit in de Schilderswijk #2

Paul Krugerplein, Den Haag

Hoi allemaal,

Inmiddels zijn we een week bezig met ons onderzoek naar masculiniteit in de Schilderswijk in Den Haag. Ik heb een moment vrij, en dacht dat het wel leuk zou zijn om even te vertellen hoe het onderzoek tot nu toe verloopt.

Ik kan één ding zeggen: ETEN. De hoeveelheden eten die we bij Marokkaanse gezinnen voorgeschoteld krijgen is ongelooflijk – onze begeleidster was dan ook heel blij dat we haar hadden gewaarschuwd om vóór haar bezoek niet veel te eten!
En lekker eten! Zo lekker, dat we maar hebben besloten om af en toe te gaan sporten, zodat we niet al te veel aankomen.

Tot nu toe gaat het dus goed. We zitten nu allemaal in gastgezinnen en hebben al een aantal interviews afgenomen. Komende week wordt een drukke week – behalve vandaag hebben we elke dag interviews, en daarnaast ook nog afspraken met allerlei interessante mensen. En daarnaast gaan we ook nog activiteiten in buurthuizen af; mijn moeder zal wel blij zijn als ik na deze drie weken enigszins om kan gaan met een naaimachine!

De interviews die we tot nu toe hebben gehouden, hebben al interessante resultaten opgeleverd waar we zeker iets mee gaan doen. Dat geeft dus goede hoop voor de komende weken! Verder is het super om te zien dat iedereen ons verwelkomt en vooral ongelooflijk behulpzaam is, waardoor we ons onderzoek heel goed kunnen uitvoeren.
Het wordt steeds moeilijker om te begrijpen waarom sommige mensen zo negatief zijn over wijken zoals de Schilderswijk en over Marokkaanse Nederlanders. Natuurlijk zien wij ook wel dat niet alles perfect is, maar het zou veel goed doen om eens naar de positieve feiten te kijken, in plaats van de negatieve. Misschien dat ons onderzoek hier iets aan bij zal dragen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s