Carrièredag – netwerken is niet vies

Zo’n 75 studenten namen afgelopen vrijdag deel aan de CA-OS carrièredag. Nadenken over wat je later wilt doen, begint niet pas na je studie. Het is belangrijk om al tijdens je studie te bedenken wat je na je studie wilt gaan doen en wat je nu al kunt doen om dit te bereiken. Daarom werd op 8 februari de jaarlijkse CA-OS Carrièredag georganiseerd.

Carrieredag CAOSWorkshops

Tijdens de eerste helft van het programma bezochten studenten 4 workshops.

 Wat leer je tijdens je studie – Competenties

Studenten keken met docent Igor Boog en student Kim van Drie naar de CA-OS ‘Onderwijs- en Examenregeling’ (OER). Hierin staat onder andere wat je tijdens je studie leert. In de workshop werd gekeken hoe je die vaak abstracte competenties kunt ‘vertalen’ naar concrete kennis en vaardigheden waarnaar werkgevers op zoek zijn.

Wat kan ik & Wat wil ik?

Onder leiding van loopbaancoach Annemarie Koppenaal keken studenten naar hun persoonlijke kwaliteiten. Ze vroegen zich af: wat zijn mijn sterke punten? Wat zijn belangrijke waarden voor mij? Wat wil ik in de toekomst?

 Arbeidsmarkt

Samen met werving- en selectiecoach Jacob Wijngaarden ontdekten deelnemers naar hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en wat belangrijk is voor je CV.

Vormgeving

In de workshop van studenten Femke Gubbels en Iris van Genugten koppelden studenten hun sociale kwaliteiten aan hun CV. Ze bekeken met behulp van de STAR-methode hoe je een activiteit op je CV kunt koppelen aan persoonlijke kwaliteiten. Hoe komen jouw persoonlijke kwaliteiten terug in jouw werk?

Netwerken – een vies woord

Na de pauze kregen studenten een training in netwerken van Simone Keijsers van de Studenten Loopbaan Service. Ze kwamen erachter dat netwerken helemaal niet zo’n vies woord is als de meeste van te voren dachten.

 Speeddate

Als laatste gingen studenten speeddaten met 14 alumni CA-OS Leiden. Ze hadden per ronde 4,5 minuten om een alumni het hemd van het lijf te vragen. Alumni die aanwezig waren hadden heel verschillende banen in verschillende sectoren; van coördinator in de Non-profit sector, intercultureel mediator of communicatieadviseur bij de universiteit tot directeur van een internet bedrijf.

(Netwerk)borrel

Na afloop was er een borrel in de Bamboo Lounge. Hierbij waren ook een aantal alumni aanwezig. Ondanks dat antropologen daar niet altijd van houden, werd er heel wat af-genetwerkt. Business cards werden uitgewisseld en betrouwbare bronnen laten weten dat er zelfs een sollicitatiegesprek uit voort is gekomen.

Kortom de carrièredag was erg geslaagd. Volgend jaar weer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s