Boodschappen aan het Koningspaar

De fototentoonstelling Boodschappen aan het Koningspaar, gefotografeerd door CA-OS docent Steef Meyknecht, is deze zomer te bewonderen in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Dapperbuurt

Wat zou jij aan het nieuwe koningspaar willen geven en waarom?’ Dat is de vraag die Tropenmuseum Junior stelde aan winkeliers en marktkooplieden uit de Dapperbuurt in Amsterdam. Tropenmuseum Junior verzamelt persoonlijke verhalen verbonden aan voorwerpen over de hele wereld en ging voor deze tentoonstelling op wereldreis in eigen buurt. De winkeliers en marktkooplieden kozen een product uit hun winkel of kraam en verbonden daaraan een boodschap voor het nieuwe koningspaar. Steef Meyknecht fotografeerde hen met hun boodschap. Het verhaal van de winkeliers wordt bij de foto’s geëxposeerd. Steef is docent Visual Ethnography bij CA-OS Leiden.

De boodschap van Birsen Yalcin:  mede-eigenaar van de Genco supermarkt, 1ste van Swindenstraat   Ik geef het koningspaar hart en hersenen uit onze slagerij:  gevoel en verstand. Het hart voor het gevoel dat de koning  moet hebben voor mensen zoals wij, die hard werken.  De hersenen voor het verstand. Zonder verstand ben je  nergens. Je gevoel moet je nog wel eens aan de kant zetten.  Je verstand nooit. Ik hoop dat Willem Alexander een koning  wordt met het hart van Juliana en de hersenen van Beatrix.

De boodschap van Birsen Yalcin:
mede-eigenaar van de Genco supermarkt, 1ste van Swindenstraat
Ik geef het koningspaar hart en hersenen uit onze slagerij:
gevoel en verstand. Het hart voor het gevoel dat de koning
moet hebben voor mensen zoals wij, die hard werken.
De hersenen voor het verstand. Zonder verstand ben je
nergens. Je gevoel moet je nog wel eens aan de kant zetten.
Je verstand nooit. Ik hoop dat Willem Alexander een koning
wordt met het hart van Juliana en de hersenen van Beatrix.

 

Openbare Bibliotheek

De tentoonstelling is van 5 juli tot en met 30 augustus te zien in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam aan de Oosterdokskade 143, 5 minuten lopen vanaf Centraal Station en gratis toegankelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s