Minor: Law, Culture and Development

De minor Law, Culture and Development wordt deels verzorgd door het Van Vollenhoven instituut. Door sommige docenten die de minor doceren ‘het antropologenclubje van rechtsgeleerdheid’ genoemd. Hieruit blijkt al dat de minor zeer goed aansluit op Culturele Antropologie. Zelf heb ik de minor twee jaar geleden gevolgd, en afgelopen jaar nog twee vakken afgerond. Mij is verteld dat de minor aankomend jaar een tikkeltje zal veranderen dus ik weet niet hoe up to date deze informatie is.

De minor bestaat uit de vakken:

 • Encyclopedie van de rechtswetenschap
 • Inleiding internationaal en Europees recht
 • Law and Governance in Developing Countries
 • Law and Culture
 • En een van de vijf onderstaande:
  Sharia and National Law in the Muslim World
  Basics of International Humanitarian Law
  Law and Governance in Africa
  Law and Governance in Indonesia
  Wereldrecht

(Zelf heb ik Law and Governance in Africa gevolgd.)

Na het volgen van Culturele Antropologie zijn vooral de vakken die elke rechtenstudent moet volgen even slikken. Bij het vak Encyclopedie van de Rechtswetenschap bent je een aantal minuten voor aanvang van het college aan het wachten in een rij die begint bij de kantine van het KOG. Als er eenmaal naar binnen geschuifeld wordt sta je versteld van de mensenmassa die daar zit. Zo’n zeshonderd studenten waar jij ook eentje van bent. Deze situatie is ook van toepassing bij Inleiding internationaal en Europees recht.

Law and Governance in Developing Countries en Law and Culture zijn keuzevakken waarbij de kwantiteit die we gewend zijn bij Culturele Antropologie van toepassing is. Deze vakken worden in het Engels gegeven en er wordt ook verwacht dat je in het Engels presenteert. Wat de minor zo leuk maakt is het diverse publiek dat bestaat uit Leidse en internationale studenten.

Het feit dat je niet geweldig Engels spreekt maak niet uit; je bent niet de enige. Het feit dat er gekozen mag worden uit vijf keuzevakken zorgt ervoor dat de minor gepersonaliseerd kan worden de fuik naar enthousiaste mensen nog meer wordt vernauwd.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb ook gemerkt dat het mijn kijk op dingen heeft veranderd. Ook al zou je er later niks mee doen, dan zijn die twee wetbundels die aan het verstoffen zijn in je kast misschien op een dag nuttig.

Voor meer informatie: https://studiegids.leidenuniv.nl/studies/show/2057/law_culture_and_development

Heb je deze minor ook gevolgd en heb je er iets over te vertellen, of heb je juist vragen? Zet ze in de reacties!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s