About CA-OS Leiden

Wat is Culturele antropologie & Ontwikkelingssociologie?

Hoe worden de regels van een cultuur bepaald? Waarom botsen culturen met elkaar? Welke sociale problemen hebben ontwikkelingslanden?  Wat dragen tieners? Hoe tolerant is Nederland? Dit zijn vragen waarmee antropologen en ontwikkelingssociologen zich bezig houden.

Waarom mensen doen wat ze doen wordt in belangrijke mate bepaald door alledaagse ervaringen. Antropologen en ontwikkelingssociologen bestuderen de relatie tussen wereldwijde ontwikkelingen en belevenissen op lokaal niveau. Hoe steekt een samenleving in elkaar en hoe gaan mensen daarmee om? Die kennis over de mens en zijn cultuur zetten zij in bij vraagstukken over racisme of integratie, bij het oplossen van conflicten tussen groepen, bij het bestrijden van misstanden, of bij het uitvoeren van beleid en projecten in de ontwikkelingssamenwerking.

CA-OS Leiden

CA-OS Leiden biedt een Bachelor and Master programma en is is kleinschalig, persoonlijk en internationaal georiënteerd. Uniek aan Leiden zijn de specialisaties, en Leiden biedt als enige instituut CA-OS in Nederland de mogelijkheid om af te studeren met het gebruik van audiovisuele middelen (zoals een film) in onderzoek en als rapportage middel.

Meer informatie over onze Bachelor>>
Meer informatie over onze Master>>
Meer informatie over ons instituut >>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s